28.3.09

Colors: Presentació

La vida.
Il·lusions i desenganys, esperances i derrotes. Sol i boira. Caigudes. Costoses aixecades. Llum i foscor. Herba acabada de tallar. Travetes i abraçades. Serena nit d’estels i lluna plena. Sensacions. Fred i calor. Amarg i dolç. Tantíssims records, retalls de vida fotografiats. Riure i plorar, alegries i penes. Molts treballs i sovint poca recompensa.
La vida.
Sabors, olors. Roba neta acabada de planxar. Plat d’escudella a l’hivern. El sol. El vent. Plou, la terra mullada. Un peto. Sentiments. Odi i amor. Amistat i traïció. Crits i silencis, ensurts angoixants, boniques sorpreses. Pors. Dolors. Perdre i guanyar, dalt i baix, molts camins, moltes cruïlles.
La vida.
La lluita. Els uns, els altres. Tots. L’infància i el joc. La primera vegada. L’amagatall secret. Paraules a cau d’orella, entremaliades mirades. Berenars al carrer. Insults barroers, anhels trencats. La màgia d’aquella nit . Cafè acabat de moldre. La mort d’un amic.
La vida.
Llençols al balcó. Cançons estimades, musiques que porten llàgrimes. Aquella tarda tan tranquil·la. Equivocar-se. Tristes baralles. Un llibre a la mà. Els dibuixos del foc dins la llar. A voltes ple, a vegades ben buit. Muntanyes i platges. Horitzons. Tanta carretera darrera i molta al davant. Mare, pare, fill, filla.
La vida.
Quantes persones creuades, quantes coses viscudes, quantes petjades al rellotge de sorra. Tants i tants moments. Uns maleïts, d’altres feliços. Uns recordats com preuades joies, d’altres encara ens fan esgarrifances a l’esquena i d’altres que donaríem per oblidar del tot. Tantíssimes pinzellades, ets paleta de pintor de tons infinits, si!
Oh!. Quina quantitat de colors conté una vida.
La vida.
Els colors.